Stel cookie voorkeur in

SchoolBieb

 

 

 

 

 

 

In basisschool Het Bossche Broek is een schoolBiEB van Bibliotheek ‘s- Hertogenbosch gevestigd. De schoolBiEB heeft tot doel om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Lezen en voorlezen is heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling.

De schoolBiEB is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4-13 jaar. Sinds kort is er ook een BiEB gekomen voor de kinderen van het peuterarrangement en het kinderdagverblijf: het zogenaamde Boekstart.

De schoolBiEB heeft een uitgebreide collectie die steeds vernieuwd en aangevuld wordt. Deze collectie kunnen kinderen en leerkrachten lenen. Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen de kinderen op vaste momenten komen lenen. Wilt u graag komen helpen als vrijwilliger van de schoolBIEB dan kunt u zich hiervoor opgeven bij de leesconsulent Aafke Middendorp.

Wanneer geopend?

De schoolBiEB is op locatie Zuid op maandag-/ dinsdag-/ en donderdagochtend open. Op locatie Centrum is dat op woensdag en vrijdagochtend.

De kinderen komen dan volgens een vast rooster lenen.

Biebpas

De leerlingen worden automatisch (en gratis) lid van Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch. Zij hebben een speciaal biebpasje, waarmee zij materialen kunnen lenen in de schoolBiEB. Dit pasje blijft op school.

Leesconsulent

Vanuit de bibliotheek is een leesconsulent werkzaam op onze school. Zij is op donderdagochtend op locatie zuid en op vrijdagochtend op locatie centrum aanwezig. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben m.b.t. de schoolBiEB dan kunt u contact opnemen met Aafke Middendorp (a.middendorp@bibliotheekdenbosch.nl)