Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief januari 2019

18-12-2018

Kindcentrumontwikkeling

In januari gaan we een start maken met de formatie van volgend schooljaar. Dat betekent dat we aan de slag gaan met de profielen voor de nieuwe directeuren en dat collega’s hun wensen kunnen aangeven voor komend schooljaar. Deze wensen hebben betrekking op bijvoorbeeld de voorkeur voor een locatie, groep, werkdag of een bepaalde rol, zoals rekenspecialist.

Over de nieuwsbrieven

Vanaf deze maand starten we, vooruitlopend op de ontvlechting, met het versturen van een gescheiden nieuwsbrief. De reden hiervoor is dat we u het nieuws willen sturen dat ook daadwerkelijk geldt voor uw kind(eren). Dit betekent dat u een nieuwsbrief ontvangt waarin een algemeen gedeelte staat dat voor beide locaties van toepassing is, en daaronder een locatie-specifiek gedeelte. Via onderstaande link ontvangt u ook een maandkalender voor de locatie van ons kindcentrum waarop uw kind(eren) zit(ten). Hierop kunt u zien welke activiteiten er voor welke groepen of units gepland staan. We hopen u zo adequaat van relevant nieuws te voorzien!

Kalender januari

Advies - en oudergesprekken

Zoals u in de maandkalender kunt zien, vinden de adviesgesprekken voor groep 8 plaats van 31 januari t/m 6 februari.
De oudergesprekken n.a.v. de rapporten die op 30 januari met uw kind mee naar huis gaan, zijn van 31 januari t/m 6 februari. Anders dan u gewend bent krijgen vanaf dit schooljaar ook de kleutergroepen een rapport mee naar huis toe. Dit geldt niet voor de kinderen die na de zomervakantie pas zijn ingestroomd.

Samen de wereld mooier maken!

Wat leuk dat alle kinderen van ons kindcentrum ook dit jaar een kerstkaart maken voor een oudere in onze samenleving. De kaarten worden verspreid bij Antoniegaarde, De Grevelingen, Nieuwenhagen, Thuiszorgorganisaties Buurtzorg & Vughterstede, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Hint & Tint etc. Unit 1 van locatie centrum heeft ook kerstlichtjes gemaakt die door de vier groepen worden uitgedeeld tijdens gezellige bezoekjes in deze laatste week voor de kerstvakantie. Ook de kinderen van Smallsteps en Kanteel hebben enthousiast aan de actie meegewerkt. Zij hebben niet alleen kerstkaarten, maar ook kerstlichtjes gemaakt. We gaan met onze actie ruim duizend mensen bereiken! Hoe GEWELDIG is dat? 

We willen alle kinderen bedanken voor hun prachtige kunstwerken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melle (1-2B) met oma Mientje uit Antoniegaarde

 

Bossche Broek krant editie kerst 2018

Een groot aantal enthousiaste kinderen heeft hard gewerkt aan deze kersteditie van de Bossche Broek krant locatie centrum. Ieder gezin krijgt één papieren versie van de krant mee naar huis. Via onderstaande link kunt u deze krant lezen, veel leesplezier!

Bossche Broek krant kerst 2018  

Vanuit De Vreedzame School

Via onderstaande link komt u in de nieuwsbrief van blok 4 van De Vreedzame School.

Nieuwsbrief blok 4: we hebben hart voor elkaar.
Nieuwe collega

Zoals eerder via de mail bericht, start Rachel Moon als conciërge op ons kindcentrum in januari. Zij stelt zich graag u voor:
Hallo allemaal, mijn naam is Rachel Moon en ben 43 jaar en woon in ’s-Hertogenbosch. Mijn hobby’s zijn Diamond Painting, wandelen en winkelen. Al 21 jaar werk ik in het onderwijs. Ik ben begonnen als interieurverzorgster en na 4 jaar werd ik algemeen medewerkster. In 1997 ben ik begonnen bij Het Facet aan de Churchilllaan. In 2001 is Het Facet gefuseerd met 3 andere scholen en zijn ze verhuisd naar de Marconistraat te ’s-Hertogenbosch. De naam is toen veranderd naar SBO het Overpad, sinds 2012 bekend als Sprankel Speciaal Basisonderwijs. Ik ben de duizendpoot binnen de school. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit receptioniste, telefoniste, repro, gastvrouw en ga zo maar even door. Ik vind het leuk dat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden op Het Bossche Broek centrum. Ik heb er zin in!

 

Vanuit de Units
Unit 1

Na de kerstvakantie starten de kleutergroepen van locatie centrum met het thema "verzamelen". Kleuters zijn immers dol op verzamelen. Ze bekijken in de eerste week van het thema diverse verzamelingen in het Noord Brabants museum.

Unit 3
Voorstelling 'Woestzoeker' groepen 6 t/m 8

Op maandag 14 januari gaan de groepen 6 t/m 8 naar de voorstelling in de Verkadefabriek:

Woestzoeker

Woestzoeker is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over kinderen die thuis de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede.

Voorlichting over online veiligheid door HALT in groep 8

Op donderdag 17 januari geeft HALT een voorlichting aan groep 8 over online veiligheid.
In november zijn we daar ook al mee aan de slag geweest tijdens de week van de mediawijsheid en het thema ‘Magische media’ vanuit Faqta.
Aan de hand van waargebeurde verhalen wordt besproken met de leerlingen wat er gebeurd is, of dat strafbaar is, wie het slachtoffer is en welke straf de dader krijgt. Zo leren de kinderen dat niet alles even onschuldig is en wat de gevolgen zijn als je te ver gaat, maar ook hoe je kunt voorkomen dat je in zo’n situatie terecht komt en wat je kunt doen als het toch gebeurt.
Meer informatie over deze voorlichting vindt u hier: HALT voorlichting online veiligheid