Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juli 2019

27-06-2019

Kindcentrumontwikkeling “KC Zuiderster”

Het is zover! Ook de MR heeft ingestemd met de ontvlechting. Per 1 augustus 2019 kunnen we dus officieel spreken van een zelfstandig kindcentrum op de Liviusstraat.

Een nieuwe directeur voor Kindcentrum Zuiderster per 1 augustus 2019:

Ilonka Waterloo wordt de nieuwe directeur van KC Zuiderster. 

Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Mijn naam is Ilonka Waterloo, ik ben 49 jaar en woon in Veghel. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen in de leeftijd van 20, 18 en 17 jaar. Ik werk sinds 2008 in het onderwijs waarvan de laatste zes jaar fulltime. Ik heb bewust gekozen voor het onderwijs omdat zeker in de periode waarop kinderen op de basisschool zitten ze een belangrijk fundament onder hun ontwikkeling leggen. Daar een bijdrage aan leveren doe ik met veel plezier. Ik heb eerst directeuren gecoacht en teams begeleid. Daarna heb ik als interim directeur in het basisonderwijs gewerkt.

Vanaf het komend schooljaar volg ik Fred Timmermans  als directeur op. Momenteel ben ik al af en toe op school. Ik ben na de zomervakantie gemiddeld vier dagen per week op school aanwezig. Tijdens mijn bezoek aan de school heb ik een fijne en warme sfeer in de school geproefd en heb ik met enkele teamleden een korte maar prettige kennismaking gehad. Ik zie er naar uit om alle leerlingen, leerkrachten en ouders te ontmoeten om persoonlijk kennis te kunnen maken. Graag tot ziens!

Uiteraard verwelkomen wij Ilonka van harte als onze nieuwe collega en wensen we haar alle succes toe.

Fred Timmermans zal na de zomervakantie tot aan 1 oktober 2019 zorgen voor de overdracht. Per 1 oktober gaat hij met pensioen.

Cultuur

De kinderen van de groepen 4 en 5 ontvangen vandaag een bijzonder cadeau vanuit organisatie Babel: een Tasje Kunst. Dit Tasje Kunst is gevuld met super tof en bijzonder materiaal waarin de kinderen zich deze zomer kunnen onderdompelen. Ze kruipen in de rol van een echte ontwerper, ze maken een prachtig kunstwerk of ze spelen muziek als een echte muzikant. 

Maak er een kunstige zomer van!

LET OP: Afwijkende schooltijd i.v.m. musical groep 8!!

Op dinsdag 2 juli gaan de groepen 3 t/m 7 kijken naar de musical van groep 8 ‘DE FEESTPLANEET’ in het Theater aan de Parade. De musical zal rond 15.00 uur afgelopen zijn. Dit betekent dat de kinderen van de groepen 3 t/m 7 deze middag pas rond 15.15 uur terug zullen zijn op school.

Groepen 6
Afsluitende thema Faqta:  De mensen in Nederland.

In 2019 leven we met 17 miljoen mensen in Nederland. In dit thema leren we dat Nederland is ontstaan vanuit de Republiek der Zeen Verenigde Nederlanden. Ontdekken we dat bijna iedereen afstamt van immigranten, Nederland bekend staat als een handelsland, weten we alles over de verschillende dialecten en de taal Fries, leren we wat vooroordelen zijn en welke feesten we vieren en waar we naartoe gaan met vakantie.

Rijksmuseum op donderdag 4 juli

Als afsluiting van het jaar gaan de groepen 6 met de Rijksmuseumbus naar Amsterdam om het Rijksmuseum te gaan bezoeken. We gaan 2 workshops volgen en zullen natuurlijk een rondleiding krijgen waarbij we de wereldberoemde Nachtwacht gaan bewonderen.

In de workshop "Jij en de Gouden Eeuw" kruipen de leerlingen in de huid van iemand uit de Gouden Eeuw. In een 17de-eeuws theater in de Teekenschool spelen de leerlingen met professionele acteurs verhalen over hun eigen personages. We ontmoeten Rembrandt, vluchten mee in de boekenkist van Hugo de Groot en ervaren de kou in het Behouden Huys op Nova Zembla.

In de workshop "Ontdekkers en reizigers"  gaan de leerlingen als tekenaar mee op expeditie. We zoeken naar sporen van deze geschiedenis in de collectie en bekijken met eigen ogen de handelswaar uit die tijd. In het Atelier van de Teekenschool tekenen leerlingen een reisverslag met zelfgemaakte inkt.

Een geschiedenisles om nooit te vergeten! Ter voorbereiding op deze excursie zullen we in de klas enkele inleidende lessen volgen.

Vanuit de schoolbieb

Gezocht: vrijwilligers voor de woensdagochtend voor de schoolBiEB bij de kleuters

Wij zijn voor na de zomervakantie op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de schoolBiEB van de kleuters. Het is erg leuk werk en het zal van 9u tot 10.30/11u tijd van u vergen.

Wat zijn de taken van de vrijwilligers? Kinderen helpen met het inleveren en uitlenen van boeken en ook het nakijken en opruimen van ingeleverde boeken.

U kunt zich aanmelden bij Jacqueline Spijkerman (groep 1-2), bij José Slegers (groep 4) of bij Dennis Termorshuizen, dennistermorshuizen@babeldenbosch.nl hij is vanuit de bibliotheek werkzaam als leesconsulent op ons kindcentrum.

Heeft u nog vragen, neem gerust contact op met één van hen.

Zomervakantie

Het team van KC Het Bossche Broek wenst jullie allemaal een hele fijne en ontspannen zomervakantie en ziet jullie graag weer uitgerust en gezond terug op maandag 19 augustus 8.20u bij de opening van KC Zuiderster!