Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief april 2018

29-03-2018

Vrije dagen en vakanties

Tweede paasdag: maandag 2 april 2018

Stakingsdag: Vrijdag 13 april 2018

Meivakantie: van zaterdag 21 april t/m zondag 6 mei 2018.

Vanuit de school

Nieuwbouw of renovatie!

Op woensdag 14 maart 2018 heeft de kick-off bijeenkomst plaatsgevonden met de gemeente, onze kinderopvangpartners, bestuur en bureau Space Value. We staan op het integraal huisvestingsplan en de bedoeling is om binnen 5 jaar nieuwjaar of renovatie te realiseren. Hier zijn wij super blij mee!

Deze eerste periode bestaat uit een haalbaarheidsstudie waarin drie scenario’s onderzocht worden. Het behouden van beide locaties d.m.v. nieuwbouw, gezamenlijke nieuwbouw op één locatie en herontwikkeling van de vrijkomende locatie, of gezamenlijke nieuwbouw op een nader te bepalen locatie. Hierin worden onder andere verkeerssituaties en mogelijkheden van bebouwing bekeken. Deze periode wordt afgesloten met een afwegingsmatrix. Wij houden u op de hoogte!

Thema

Thema ‘Koninklijk’
Datum maandag 9  april tot en met 20 april.

Activiteiten

Koningsdag
Vrijdag 20 april: koningsspelen voor alle leerlingen van beide locaties.

Sponsorloop

Op vrijdagochtend 18 mei organiseert het Kindcentrum, in verband met de jaarlijkse vastenactie, een sponsorloop! Lees hier meer.

Workshops

Afgelopen woensdag 7 maart heeft de eerste workshopochtend van KC Het Bossche Broek plaats gevonden. Het doel van de ochtend was ouderparticipatie meer zichtbaar te maken binnen school.
Van 9 tot 10 uur waren de kinderen verspreid in en rond school met een leuke workshop bezig.
De workshops waren erg divers en werden gegeven door enthousiaste ouders. Hun enthousiasme was al te merken tijdens de Kick-off, waarbij de ouders het lokaal al konden bekijken en vragen konden stellen om de workshop nog wat meer vorm te geven. Iedereen kon zo goed voorbereid aan de workshopochtend beginnen.

Voor het hele verslag en foto's klik hier verder.

Vanuit de Bieb

Oproep voor vrijwilligers van de SchoolBieb, klik hier.

Vanuit muziek

Dinsdag 13 maart was de grote dag: Slagwerkconcerten op Het Bossche Broek. 

Drie muzikanten van seniorenharmonie Helmond waren ’s morgens heel vroeg opgestaan om alle slagwerkmaterialen in het bestelbusje te laden en naar den Bosch te rijden. 

Op centrum werden de eerste concerten gegeven, een voor onderbouw en een voor de bovenbouw. Wat was er veel te horen en zien: Pauken, xylofoon, drumstel etc.  Heel speciaal was wel de uitvoering van de slagwerkers met het muziekstuk van de trein. Ook heeft iedere groep zich gepresenteerd met een muziekwerk. Sommige musiceerden met keukenmaterialen of bouwmaterialen. Kinderen van groep 4 speelde op een blokfluit.  Aan het einde van de concerten kregen de kinderen nog exercitie les van een echte tambour-maître. Door het slechte weer kon helaas niet buiten gemarcheerd worden. Maar op de plaats marcheren en op tijd stoppen bleek al lastig genoeg. De laatste minuten van de ochtend waren voor de kleuters. Zij vonden het geluid wel heel erg hard. 

In de middaguren waren de slagwerkconcerten op Zuid.  De slagwerkers speelden het zelfde programma maar hier hadden de groepen weer andere muziekwerken in gestudeerd. Zo speelden bijvoorbeeld de groepen 8 ieder een 4-stemmig muziekstuk op boomwhackers en hadden de kinderen van de groepen 5  een klokkenspel werk ingestudeerd. Helaas was er geen tijd meer om het danklied voor de slagwerkers uit te voeren.  Maar dat hebben we een week later opgenomen en aan de slagwerkers laten luisteren. Ze vonden het “kei leuk”.  

Als u op deze link klikt kunt u het ook horen.

 

Vanuit de units

Unit 1 


Locatie Centrum : 
Woensdag 4 april spelen wij in unit 1 gezelschapsspelletjes. Ieder kind mag een gezelschapsspelletje meenemen, graag in een tasje voorzien van naam. 
Vrijdag 6 april: Afsluiting van het thema "Op avontuur, in de wildernis ". Gymzaal kleuters om 11.45 uur. 

Museumbezoek locatie Centrum:  Groep  1-2a bezoekt op 17  april het NoordBrabantsmuseum, groep 1-2b op 10 april en groep 1-2c gaat op 11  april

Locatie Zuid:

Groep 1-2d van Zuid heeft op woensdag 11 april spelletjesochtend van 8.30-9.30 uur.
Alle kinderen mogen een spelletje meenemen.

Locatie Centrum en Zuid:
Vrijdag 20 april spelen wij de koningsspelen bij locatie Zuid vanaf 8.30 uur. Kinderen mogen in de kleuren rood -wit-blauw en oranje naar school komen. Het wordt een sportieve ochtend. Verzamelen op de speelplaats van Zuid om samen het koningslied van 2018 te gaan zingen. 

Groepen 3 

Grote rekendag vrijdag 6 april met groep 4.

Unit 2

Grote rekendag vrijdag 6 april met groep 3.

Unit 3

Groepen 7

De afgelopen maand hebben de kinderen uit de groepen 7 a.d.h.v de Schijf van Vijf geleerd over voedingsstoffen, vezels en de energiebalans. Daarna zijn we als echte professoren aan de slag gegaan met allerlei proefjes. We hebben onderzocht in welke vruchtensap de meeste vitamine C zit, dat je lichaam sommige vitamines beter opneemt in combinatie met vet, wat zout doet met water en hoe je aantoont dat er zetmeel in een product zit. Met de fietscontrole van woensdag 28 maart, zijn we gestart met de activiteiten rondom het verkeersexamen.

Op donderdag 5 april is het theoretisch verkeersexamen en een week later zullen de kinderen zelfstandig een route door de wijk af gaan leggen om ook hun praktijkexamen te halen. De kinderen zijn al hard aan het oefenen voor alles, dus het gaat vast goedkomen.

Op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) maken de groepen 7 een uitstapje naar het Groene Pad in St. Michielsgestel. Daar gaan we een lentesafari houden, waarbij in een speurtocht vragen worden gesteld die te maken hebben met het thema ‘Leven’ van Natuniek waar groep Z7 de laatste tijd mee bezig is geweest. C7 heeft dit thema al eerder dit jaar behandeld en zij herhalen op deze manier de stof nogmaals.

Groepen 8

In het kader van het project "De Tweede Wereldoorlog" hebben groep Z8A en Z8B op dinsdag 20 maart Monument Kamp Vught bezocht. We fietsten eerst, door de modder, naar de fusilladeplaats waar in 1944 329 mannen geëxecuteerd zijn. Nadat we hierbij stil hadden gestaan, fietsten we naar Monument Kamp Vught waar we een rondleiding kregen. We kregen bijzondere en ook verdrietige verhalen te horen over de mensen die daar vroeger vast werden gehouden.

Het was een zeer leerzame middag.


17-18-19 april in de ochtenden: afname centrale eindtoets groepen z8a z8b en 8c
We wensen onze toppers extra veel succes.