Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juni 2018

31-05-2018

Vrije dagen

Er zijn geen extra vrije (feest)dagen in juni.

Vanuit de school

Thema
Thema 7 ‘Wat vliegt daar?’
Datum maandag 7 mei tot en met vrijdag 6 juli.

Informatie m.b.t. nieuwbouw/ renovatie
De laatste weken van het schooljaar zijn ingegaan. Er staat toch nog veel te gebeuren. Het definitieve rapport met betrekking tot nieuwbouw of renovatie wordt opgeleverd. De adviezen en consequenties die hieruit komen  in kader van onze kindcentrum ontwikkeling zullen we uiteraard met u delen. We verwachten ook dat we eind juni nog een enquête zullen versturen om input te halen op deze adviezen en consequenties bij alle ouders.

Het project Ons schoolplein Bossche Broek Centrum
Via deze link komt u bij een informatieblad over hoe u bij kunt dragen aan een rijke speelleeromgeving.
Het project Ons schoolplein Bossche Broek Centrum is het goede doel van de maanden juli en augustus bij de AH in de Vughterstraat.
Het doel is om het schoolplein van Bossche Broek Centrum te vernieuwen en een rijke speel-leeromgeving met een duurzaam karakter te maken rekening houdend met de rol en functie die het vervult voor kind, ouders, leerkracht en buurt.

Afscheid juf Evelien
Lieve kinderen en ouders/verzorgers,

Heel wat jaren ben ik werkzaam geweest op het Bossche Broek. Volgend jaar zal ik werkzaam zijn op kc 't Ven. En zal dus met pijn in het hart afscheid nemen van kc het Bossche Broek. Ik heb genoten van alle kinderen die ik heb mogen tegenkomen! Maar ook de ouders wil ik bedanken voor de betrokkenheid en het vertrouwen al die jaren!
Voor alle kinderen wens ik een mooie toekomst! Hopelijk heb ik een klein steentje mogen bijdragen in jullie leven! Ik ga een nieuwe uitdaging tegemoet!

Lieve groetjes juf Evelien.

Rapportgesprekken juni 2018
Van maandag 25 juni t/m 30 juni vinden voor de groepen 1 t/m 7 de rapportgesprekken plaats. U kunt zich weer via de app inschrijven. Ouders met 3 kinderen of meer in deze groepen kunnen zich inschrijven vanaf 8 juni. Alle andere ouders vanaf 11 juni. De inschrijving sluit op 18 juni om 22.00 uur.

De rapporten worden meegegeven op vrijdag 6 juli.

Inloggen doe je met de voornaam van je kind en het wachtwoord is de geboortedatum (dd-mm-jjjj). Mocht je niet via de app kunnen aanmelden, dan kun je de volgende link gebruiken: https://inschrijven.schoolgesprek.nl/?s=575 

Vanuit muziek

Bezoek aan de slagwerkfabriek door groepen 7
Dit schooljaar staat in teken van de slaginstrumenten. Ter gelegenheid hiervan zijn de groepen 7 van Centrum en Zuid uitgekozen om woensdagmorgen 13  juni  de slagwerkfabriek van Adams te bezoeken.

Adams  is een van ’s werelds grootste fabrikanten van percussie- en koperinstrumenten. André Adams is begonnen als reparateur. Als snel werd gevraagd of hij ook instrumenten kon verkopen. In 1970 werd in Muziekcentrale Adams opgericht. Adams is vooral bekend geworden door het maken van pauken. Maar daarna volgenden nog vele instrumenten als bijvoorbeeld marimba’s en concert grote trommen. Ze worden over de hele wereld verkocht. In 2010 won Adams, de Koning Willem 1 award. Deze belangrijkste Nederlandse zakelijke prijs werd uitgereikt door (toen nog) kroonprins Willem-Alexander.

Dinsdag: anti-slipperdag!
De komende weken gaan we weer werelddansen op Het Bossche Broek Zuid. En dat gaat niet zo goed op slippers. 

Waarom gaan we dansen?   Muziek en bewegen zijn nauw met elkaar verbonden. Muziek nodigt uit om te bewegen. Door dans zie je heel goed de vorm van de muziek. Dans en muziek zijn beiden hele sociale activiteiten. Daarnaast is het leuk om in onze multiculturele samenleving ook van andere culturen te “proeven”.

De uitvoering is op maandagmiddag 25 juni (of dinsdagmiddag 26 juni) om 14:15uur  Dit is afhankelijk van de weersverwachtingen.

Het schoolkoor
Het schoolkoor is zijn derde periode ingegaan. De eerste twee periodes is zowel op zuid als op centrum het schoolkoor goed ontvangen. Gedurende 5 weken is er enthousiast gerepeteerd, en in de 6de week heeft er steeds een presentatie plaatsgevonden. De deelnemende kinderen waren erg enthousiast.

Titels van liedjes die we gezongen hebben: Opzij, opzij, opzij; samen voor altijd; zwart-wit; Op de step.

Vanuit de Units
Unit 1

Groepsdoorbrekend werken binnen unit 1 op Centrum
Tot aan de grote vakantie gaan de oudste kleuters in groepjes spelenderwijs kennis maken in hun nieuwe groep.
Leerlingen van groep 3 begeleiden de kleuters hierin.

Bleijendijk
In het thema "Wat vliegt daar" gaan we op excursie naar Bleijendijk. Op dit unieke landgoed gaan de kinderen op zoek naar dieren groot of klein die kunnen vliegen. Dit alles onder begeleiding van IVN ouder Karen van Waart.

De volgende data zijn hiervoor vastgelegd;
groep 3  13 juni
groep 1/2C  15 juni
groep 1/2A  27 juni
groep 1/2B  29 juni

Voorstelling in de Verkadefabriek
12 Juni gaan de kinderen met de bus naar de voorstelling "Drie" in de Verkadefabriek.
We vertrekken lopend naar de bus om 12.45 uur. Kinderen die tussen de middag naar huis gaan dienen op tijd weer op school aanwezig te zijn of zullen voor deze dag over moeten blijven.

Juffenfeest locatie centrum
Op woensdag 20 juni vieren de leerlingen de verjaardagen van hun juffen in speeltuin het Kwekkeltje.

Juffenfeest locatie zuid
Op woensdag 27 juni vieren de leerlingen de verjaardagen van hun juffen in speeltuin het Kwekkeltje.

Afsluiting thema 'Wat vliegt daar?'
Alvast vooruitlopend op juli: Unit 1 van Centrum wil vrijdag 6 juli  een afsluiting geven aan ouders van het thema Wat vliegt daar. De afsluiting begint om 8.45 uur en zal ongeveer 3 kwartier  duren.

Unit 2

Groepen 4 Juffendag
Op dinsdag 12 juni zullen alle groepen 4 (C4, Z4A en Z4B) naar het Kwekkeltje gaan om de verjaardag van de juffen te vieren. De kinderen worden gewoon om 8.30 u op school verwacht en zullen om 12.00 uur weer terug zijn.
Vanaf 13.00 uur feesten we verder in de klas! We gaan er een gezellige dag van maken. Bij slecht weer zorgen we voor een alternatief programma op school.
De kinderen hoeven deze dag géén 10-uurtje mee te nemen.

Groepen Z4 excursie natuurgebied
De groepen Z4 gaan op excursie in natuurgebied het Bossche Broek waar we allerlei diertjes en plantjes gaan (onder)zoeken o.l.v. natuur(groot)ouders.
Groep Z4B gaat op 22 juni en groep Z4A gaat op 29 juni, gewoon onder schooltijd.

Groepsdoorbrekend project van groep C4 en C5 ‘Wat vliegt daar?’
Van  een vliegende hond en ooievaar en zelfs vliegend paard met vliegende stal. Prachtige kunstwerken van meesterkunstenaars, nu te bewonderen op de 1e etage van de school! Voor meer informatie en foto's, klik hier.

Groepen Z5 juffendag
De groepen Z5 gaan woensdag 20 juni met de juffendag naar de zandverstuiving in Rosmalen. (Bij zeer slecht weer zal er uitgeweken worden naar de week er op.) De kinderen starten gewoon om half 9 in de eigen klas en zullen om half 1 ook weer op school terug zijn. Er wordt voor wat lekkers en genoeg te drinken gezorgd, dus een tussendoortje hoeft niet mee.

Unit 3

Informatie over de groepen 7
De laatste weken van het schooljaar zijn alweer aangebroken! Deze week zijn we begonnen met het afnemen van de Citotoetsen Eind 7. Rekenen, spelling gewone woorden en spelling werkwoorden worden deze periode getoetst en ook de AVI en de DMT komen weer voorbij. 

Groep Z7 heeft op donderdag 17 mei een bezoek gebracht aan het Noord Brabants Museum. De tentoonstelling ging over ‘A Chinese Journey’ waarbij we veel indrukwekkende kunstwerken gezien hebben zoals een leren jas voor een legertank.

Een week later hebben de kinderen enthousiast zelf Chinese tekens geschilderd in de klas. Dit was een heel precies werkje.

Op woensdag 13 juni zullen beide groepen 7 op excursie gaan naar ‘Adams Musical Instruments’ in Ittervoort. Dit sluit mooi aan bij ons muziekonderwijs, want slaginstrumenten hebben dit schooljaar tijdens de muzieklessen centraal gestaan. De leerlingen hebben van alles geleerd over slaginstrumenten, maakten muziek met slagwerkinstrumenten en in maart hebben we ook een slagwerkconcert gegeven

Groepen 8
Op 6 juni krijgt groep 8 een workshop musical van Carlo Boszhard.
Groep 8 gaat van dinsdag 19 juni tot en met vrijdag 22 juni op schoolkamp.

Op donderdag 14 juni doet groep 8 mee aan de Schoolverlatersdagen, een sportdag voor schoolverlaters die georganiseerd wordt door de gemeente 's-Hertogenbosch.
Plaats: Atletiekbaan OSS-VOLO en sporthal De Schutskamp
Tijd:  aanwezig om 8.45 uur, einde rond 13.30 uur.
Het vervoer wordt niet geregeld.

Nadere informatie volgt.