Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief september 2018

28-08-2018

Voorstellen

We zijn het jaar weer fijn gestart met een aantal nieuwe collega’s. Zij zullen zich hieronder kort aan u voorstellen. Foto’s van onze collega’s vindt u op de website Team en in de Bossche Broek App.

Mijn naam is Stephanie van Nistelrooij – Harmeling. Dit schooljaar ben ik gestart als leerkrachtondersteuner in unit 2 en 3 op locatie zuid en centrum. Hiervoor heb ik hier met veel plezier 6 jaar gewerkt als leerkracht, voornamelijk op centrum. Op maandag, dinsdag en donderdag ben ik als leerkrachtondersteuner in de school te vinden. Op deze dagen werk in de verschillende groepen maar soms ook met groepjes kinderen. Leuk om u en uw kind(eren) op deze manier weer te treffen in de school en in de verschillende groepen.

Ik ben Joselien Hover en ik ben 33 jaar oud. Ik woon sinds

8 jaar in Vught samen met mijn man en onze twee kinderen,

Loïs (6 jaar) en Levi (3 jaar).

 

Hiervoor was ik woonachtig in Amstelveen waar ik de afgelopen 10 jaar op een basisschool heb gewerkt. Ondanks dat ik het nog erg naar mijn zin had, maar de reistijd erg lang was vanuit Vught, heb ik ervoor gekozen om een baan te zoeken in de buurt. En dat is gelukt! Ik heb het afgelopen jaar gewerkt in een vaste invalpool voor de Stichting Signum. Sinds augustus 2018 ben ik de juf van groep Z1-2b op donderdag en vrijdag. Mijn hobby’s zijn: softbal, uit eten gaan, winkelen, naar het theater gaan en vooral hele leuke uitjes en activiteiten te ondernemen met mijn gezin. Ik heb er alle vertrouwen in om samen met Juf Janneke de kinderen uit groep 1/2b een fijne en leerzame tijd te bezorgen. Ik heb er heel veel zin in!

Mijn naam is Zoë Fresco. Ik ben 21 jaar oud en woonachtig in Rosmalen. In mijn vrije tijd houd ik er van om leuke dingen te doen met mijn vrienden en familie, ik sport graag, ook houd ik erg van reizen. Tijdens de PABO heb ik drie maanden Engelse les gegeven in Myanmar. Vorig schooljaar heb ik mijn PABO diploma gehaald. Afgelopen twee jaar heb ik stage gelopen in groep 8 van KC de Troubadour. Vanaf dit jaar ga ik mijn opgedane kennis en vaardigheden toepassen als groepsleerkracht van groep C8. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar een leuk schooljaar.

Mijn naam is Ellis Ammann-Tillemans, 35 jaar, getrouwd met Bart en trotse moeder van Max (2,5 jaar) en Gwen (5 maanden). In mijn ‘vrije’ tijd vind ik het fijn om samen met mijn kinderen, vrienden en familie leuke dingen te doen. Daarnaast lees en winkel ik graag ;-)! In 2005 ben ik meteen na mijn afstuderen het basisonderwijs ingerold op Kindcentrum De Vlieger in Hintham en heb ik in dit eerste jaar ook de opleiding Gespecialiseerd Leerkracht naast mijn werk met succes afgerond. Hier heb ik 9 jaar met veel plezier fulltime ontwikkelingsgericht en later thematisch gewerkt in midden- en voornamelijk bovenbouw groepen. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Kindcentrum De Sprong in Rosmalen, waar ik eerst fulltime en de laatste twee jaar parttime ontwikkelingsgericht gewerkt heb in de middenbouw. Het komende jaar ben ik, samen met duo-collega Jeroen, de groepsleerkracht van groep C7.

Mijn naam is Jeroen Staarink. Ik ben dertig jaar en woon in Helmond. Mijn hobby’s zijn fotografie en video, goochelen, muziek beluisteren of een rondje lopen met mijn hond. De afgelopen acht jaar ben ik werkzaam geweest op Obs Brandevoort en de Silvester Bernadette. Dit schooljaar kom ik werken op jullie school! Ik heb er veel zin in! De eerste week is zeer fijn verlopen en ik verwacht dat dit schooljaar niet anders zal zijn. Ik ben werkzaam op maandag t/m woensdag in groep 1/2a en donderdag en vrijdag in groep 7 (locatie centrum). Voor eventuele vragen bent u van harte welkom!

Ik ben Noortje van der Weijden, 31 jaar. Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik heb een zoon 'Jens' van 4 jaar oud, een dochter 'Saar' van 2 jaar oud en nog een zoontje 'Wout' van een half jaar oud. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen in Schijndel. In mijn vrije tijd tennis ik en doe ik aan cross-fit. Daarnaast vind ik het heerlijk om gezellig met vrienden een avondje te borrelen of gezellig een dagje te winkelen. Om mijn gezinsleven met mijn werk te combineren heb ik ervoor gekozen om parttime te werken. Op donderdag en vrijdag zien jullie mij met veel plezier voor de klas staan. Ik ben nu 9 jaar werkzaam in het onderwijs waarbij ik veel ervaring heb opgedaan in de groepen 1/2 en 3. Daarnaast heb ik in 2013 de Master SEN afgerond waarbij ik me heb gespecialiseerd in het jonge kind. 

Ik ben Brechje Verhelle en woon samen met mijn gezin met veel plezier in Rosmalen. Ik werk al ruim 9 jaar in het basisonderwijs waarbij ik veel werkervaring heb opgedaan in de onderbouw (groepen 1/2 en 3). Daarnaast heb ik sinds kort de masteropleiding EN Specialist Jonge Kind afgerond. In mijn vrije tijd kijk ik graag een goede film en ben ik lid van een theatersportvereniging (improvisatietoneel).

Ik ben Madelon Pruijsers, 27 jaar en ik woon in Helmond. Drie jaar geleden ben ik na een stage in het speciaal basisonderwijs afgestudeerd als orthopedagoog. Daarna ben ik kinderen en volwassenen met autisme gaan begeleiden. De wens om in het onderwijs te werken bleef, wat mij heeft doen besluiten als zij-instromer voor de klas te gaan. Nadat uit onderzoek bleek dat ik hiervoor geschikt was, ben ik aangenomen om 3 dagen in de week les te geven aan groep 7 op locatie Zuid. Ik heb hier enorm veel zin in en hoop op een fijn schooljaar voor de hele klas. 

Ik ben Susanne Spee, ben 32 jaar en woon in Den Bosch. Komend schooljaar ben ik zowel in groep 5a (zuid) op de dinsdag als in groep 6 (centrum) op de woensdag te vinden. Daarnaast sta ik op de donderdag en vrijdag tijdelijk naast Marina in groep 6b (zuid). Voorheen heb ik op SBO Sprankel gewerkt in groep 7/8. En daarvoor heb ik diverse invalklussen gedaan, waaronder op het Bossche Broek. Naast dat ik juf ben, ben ik ook moeder van twee lieve kinderen: Ilse en Sven. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek en ben ik vaak in de keuken om heerlijk te kokkerellen. Ik vind Het Bossche Broek een hele fijne plek om te werken. Ik heb er veel zin in om er in elke klas en voor elk kind een fijn jaar van te maken! 

Mijn naam is Mandy van Wanrooij – Verharen. Sinds mei 2017 ben ik trotse eigenaar van het Succes Instituut. Het Succes Instituut verzorgt bijlessen en huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het PO en VO. Dit zijn voornamelijk uren na schooltijd. Met mijn Pabo achtergrond en ervaring in het basisonderwijs, ben ik gaan informeren om op scholen te ondersteunen of arrangementen te verzorgen. En daar ben ik dan! Op donderdag- en vrijdagochtend ben ik op het Bossche Broek om kinderen te ondersteunen. Op donderdag ben ik op locatie Zuid, op vrijdag locatie Centrum.

Studiedag

Op woensdag 19 september hebben de leerkrachten een studiedag. ALLE kinderen zijn vrij!!!

Vanuit de directie

Algemene infoavond

Op dinsdag 4 september vindt de algemene ouderavond plaats tussen 18:10 en 19:45 uur, waar u samen met uw kind(eren) welkom bent. U ontvangt via uw kind een uitnodiging met het “programma”.

Hoofdluis

In de week van 20 augustus zijn op beide locaties de kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Op onze website staat een handige informatiebrief voor ouders, hoe je met luis om kunt gaan.

Informatiebrief Hoofdluis

Kind-oudergesprekken

Van 20 t/m 26 september zullen de kind-oudergesprekken plaatsvinden. De inschrijving zal open gaan op maandag 3 september voor gezinnen met 3 kinderen of meer op school. Voor alle andere gezinnen zal de inschrijving open gaan op woensdag 5 september. De inschrijving sluit op maandag 10 september om 23.55 uur.

Verkeerssituatie

Graag willen we nog een keer uw medewerking vragen voor de parkeerproblematiek rondom de ons Kindcentrum. Met elkaar zijn wij ons natuurlijk van bewust dat bij het gaan en komen naar en van school een drukte ontstaat die haast niet te reguleren valt. We zijn samen verantwoordelijk voor een veilige verkeerssituatie voor onze kinderen. Kom daarom vooral met de fiets of te voet. 

Afgelopen zomer zijn diverse basisscholen in onze gemeente benaderd voor het pilot-project ‘prettig verkeer rond school’.  Als “kindcentrum” gaan we in ieder geval de informatie rondom dit project beluisteren.

In een eerste, informele kennismaking wil de gemeente de aanpak toelichten en samen bespreken, zodat iedereen een beeld heeft van de geplande pilot en wat daarvan de waarde kan zijn per individuele school. De pilot loopt in principe één semester. Wel is er een limiet aan het aantal scholen dat kan deelnemen. Deze eerste bijeenkomst is geheel vrijblijvend – pas daarna geven we aan of we actief deel gaan nemen aan dit project.

Kindcentrum en profilering

Voor de zomer is een enquête afgenomen waarin ouders gevraagd is naar de ontwikkeling van het Bossche Broek en het ontvlechten naar twee kindcentra met ieder een eigen profilering bovenop de huidige doorlopende visie.

Gemiddeld is ongeveer 60% voorstander van de ontwikkeling naar twee kindcentra, 10% wil liever 1 kindcentrum behouden en 30% heeft geen mening. Uit de mogelijkheden voor profilering komt geen eenduidig beeld, maar er wordt wel een richting aangegeven. Wij willen de komende periode dan ook graag met een aantal ouders in gesprek om te komen tot verschillende scenario’s. Als je hierover wilt meedenken, dan kun je je aanmelden voor locatie Centrum bij: Liesbeth.vandenberg@signumonderwijs.nl of voor locatie Zuid bij: Fred.timmermans@signumonderwijs.nl.

Wij houden u iedere maand op de hoogte van de ontwikkelingen.

Oudervereniging

We hebben al jaren een super samenwerking met de oudervereniging. In het kader van de privacy delen we een aantal leerling gegevens met hen, omdat we gezamenlijke doelen hebben in het belang van het onderwijs. Wij delen bijvoorbeeld gegevens die zij nodig hebben om de vrijwillige ouderbijdrage te innen. Zij gebruiken deze gegevens alleen voor dit doel en gaan hier veilig en zorgvuldig mee om.

Vanuit de werkgroep Schoolreis

Resultaten schoolreis enquête

In mei hebben we een enquête gehouden onder de ouders en het personeel van ons Kindcentrum. We willen graag kort een aantal conclusies terugkoppelen. Zowel de ouders als het personeel willen graag dat het schoolreisje blijft. Op stap met de eigen groep, groepsbinding en gezelligheid worden het belangrijkst gevonden. Daarna worden (door zowel de ouders als het personeel) educatief en leerzaam als belangrijk benoemd. De ouders vinden tevens een sportief uitje belangrijk! De periode waarin je het best een schoolreisje plant nog veel vragen op. Hier gaan we verder mee aan de slag in de commissie. Als je mee wil denken over de invulling of mee wilt organiseren, neem dan contact op met de commissie. Dit kan via de leerkracht.

Vanuit De Vreedzame School

Via onderstaande link vind u de nieuwsbrief bijbehorende aan blok 1.

Nieuwsbrief blok 1

Vanuit de BIEB

We zijn voor beide locaties op zoek naar ouders die vrijwilliger willen voor de Bieb. Lijkt het je leuk om kinderen te helpen een leuk en passend boek te vinden? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de schoolbibliotheek! Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle leerlingen de kans krijgen om naar de schoolbibliotheek te gaan, zodat ze allemaal veel leeskilometers kunnen maken! Help je ons voor langere tijd, dan krijg je een gratis abonnement op de bibliotheek van Den Bosch.

Voor locatie centrum zoeken wij vrijwilligers voor op de vrijdagochtend (niet elke week). Je kunt je opgeven via Liesbeth.vandenberg@signumonderwijs.nl .

Voor locatie zuid voor de dinsdagochtend (elke week). Je kunt je opgeven via via Dennis Termorshuizen, leesconsulent d.termorshuizen@bibliotheekdenbosch.nl  of José Slegers, leescoördinator jose.slegers@signumonderwijs.nl .

Maak ons en de leerlingen blij en kom gezellig helpen in de schoolbibliotheek!

Vanuit de Natuurouders

Herhaling van de oproep Natuur(groot)ouder!
Heeft u interesse om natuur(groot)ouder te worden en samen met de leraar en kinderen natuur beleven daar waar het hoort: In de natuur! Dan start op donderdag 13 september 2018 start een korte, gratis cursus voor natuur(groot)ouder waarin u de praktijk van natuuronderwijs ervaart en meer inzicht verwerft om kinderen, onder supervisie van de leraar, te begeleiden in de natuur.
Lijkt het u leuk om, samen met de andere enthousiaste natuurouders van KC Het Bossche Broek, mee te helpen met de organisatie van natuuruitstapjes, activiteiten te bedenken, geschikte locaties te zoeken en te begeleiden bij de activiteiten, klik hier voor meer informatie!

Cursusfolder natuurouders

Schoolfotograaf (locatie zuid)

Op maandag 10 en dinsdag 11 september komt de schoolfotograaf langs om mooie foto’s van de kinderen te maken. Zorg ervoor dat je kinderen er mooi uitzien!

Vanuit de units
Unit 1

Wij werken aan het thema "Vriendschap".

Groep C3

Dinsdag 4 september gaan we met groep C3 een dagje de Oisterwijkse bossen. Het startpunt is het Bezoekerscentrum Oisterwijk. De leerlingen gaan met de boswachter op stap en kunnen zich uitleven in Speelnatuur van OERR.
We vertrekken 's ochtends met de auto naar Oisterwijk. Er hebben voldoende ouders zich aangemeld. Alvast hartelijk bedankt. 's Middags zijn we pas weer terug en de school is om 15.00 uur uit. De kinderen nemen een 10 uurtje mee en een lunchpakket in hun rugzak. We picknicken in het bos.

Geef uw kind kleding aan dat vies mag worden en geef uw kind stevige schoenen aan. Verder smeer uw kind thuis al in met zonnebrandcrème mocht het warm weer worden en wilt u ook zonnebrandcrème meegeven aan uw kind. Bij thuiskomst even controleren op teken. 
Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met de leerkrachten van groep 3.

Unit 2

Klas en kunst

De groepen 5 volgen dit jaar weer verschillende modules van Klas en Kunst.

Locatie centrum begint op donderdag 6 september aan hun eerste blok beeldende kunst. De andere lessen zijn op donderdag 13-20 en 27 september.

Locatie zuid begint op dinsdag 4 september aan hun eerste blok theater. De andere lessen zijn op dinsdag 4- 11 – 25 september en vrijdag 21 sept.