Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief november 2018

24-10-2018

Kindcentrumontwikkeling en profilering

Op 2 november komt de werkgroep profilering voor de tweede keer bij elkaar. Ook sluit er een drietal ouders aan dat zich hiervoor heeft opgegeven. We zijn bezig een document profilering uit te werken zodat nog meer helder wordt wat een profilering is en waarom we hiervoor  willen kiezen.

Een stukje uit dit document: Wanneer er twee verschillende kindcentra ontstaan, is het belangrijk om vanuit de gedeelde visie die er staat (zoals omschreven) een accent te leggen waardoor elk kindcentrum zich kan profileren. Het gaat om een diepere doorontwikkeling van waar we nu al mee bezig zijn.

Het is dus niet iets totaal anders, het is een accent vanuit de visie waar we toch al mee bezig zijn.

Op maandag 26 november organiseren we tussen 18:00-19:30 uur een klankbordmoment. Het onderwerp zal zijn Kindcentrumontwikkeling en profilering. U kunt zich opgeven voor dit moment bij iris.verstappen@signumonderwijs.nl voor 9 november 2019. Bij meer dan vijf deelnemers gaat deze avond door.

 

Heb jij het onder de duim?

Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Met je volgers delen wat je vandaag hebt meegemaakt, op de hoogte blijven van het laatste nieuws, of op zoek naar betrouwbare informatie? Je duim regelt het allemaal.

Of het nu gaat om een profielpagina aanmaken, het regelen van je privacy instellingen, of het vinden van een (bij)baan: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Daarbij hoort ook dat je je bewust bent van wat er allemaal nodig is om mee te kunnen komen in een samenleving die steeds meer digitaal wordt.

Tijdens de komende Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) wordt er gekeken waaraan ‘jong en oud’ vandaag de dag moeten voldoen om zichzelf ‘mediawijs’ te kunnen noemen.

Hoe mediawijs bent u als ouder? Geeft u mediawijsheid een plek in de opvoeding? Hieronder vindt u een aantal leuke tips:

Overige vragen? Kijk eens op www.opvoeden.nl/mediaopvoeding/ of raadpleeg de jeugdverpleegkundige op ons kindcentrum.

 

Meenemen devices naar het kindcentrum

Aansluitend op de informatie over mediawijsheid delen we graag onze afspraken met u over het meenemen van devices (mobiele telefoons, mp3-spelers, iPod’s, iAudio, tablets e.d.) naar ons kindcentrum. Devices  meenemen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid van de kinderen. Het kindcentrum is niet verantwoordelijk voor schade en verlies. De kinderen leggen de devices neer op een door de professional aangewezen plek. Devices van de kinderen mogen niet worden gebruikt tijdens schooltijd en gedurende de tijd dat kinderen bij de BSO en TSO verblijven, tenzij de professional hiervoor toestemming geeft.

 
Werk van kinderen dat mee naar huis toe gaat

Soms krijgen we van kinderen en ouders de vraag waarom werk van kinderen wel of niet mee naar huis toe gaat. We bekijken dit vanuit onze visie, waarin we beschrijven dat we de betrokkenheid en verantwoordelijkheid willen vergroten en kinderen willen erkennen in wat ze zijn en in wat ze kunnen. Wij vinden het waardevol werk mee naar huis toe te geven. Omdat ontwikkelen meer is dan kennis vergaren kijken wij met name naar het proces dat het kind doorloopt en niet persé naar het product dat hieruit voortvloeit. Daardoor kan het voorkomen dat het werk van kinderen niet of niet helemaal gecorrigeerd mee naar huis toe gaat. De leerkracht heeft dan samen met uw kind(eren) in de klas het proces en het werk besproken.

In principe gaat al het werk van uw kind(eren) mee naar huis toe. Uitzondering zijn de toetsen, maar dat zult u begrijpen.

 

Maartje vervangt Gerdien

Graag stel ik me even aan u voor. Mijn naam is Maartje Jacobs en ik woon in Roermond, Midden-Limburg. Ik ben werkzaam als onderwijsadviseur bij BMC in Amersfoort. Als adviseur ben ik onder andere inzetbaar als interim binnen het basis- en speciaal onderwijs. Vanaf heden zal ik als intern begeleider (a.i.) aan de slag gaan voor unit 1 locatie Zuid, in plaats van Gerdien. Mijn werkdagen zijn de dinsdag en donderdag. Mocht u graag persoonlijk kennis willen maken dan mag u gerust even binnen lopen.

 
IB stagiaire Pedagogiek

Hallo ik ben Pien van der Zanden, 19 jaar oud. Ik zit in mijn eerste jaar van de studie pedagogiek. Hiervoor heb ik voor onderwijsassistent gestudeerd en daarbij heb ik 1,5 jaar stage mogen lopen op het Bossche Broek. Nu heb ik het geluk dat ik hier weer nieuwe dingen mag leren. U zal me nu niet meer in de klas vinden, maar ik zal stage lopen bij Miranda als intern begeleidster van unit 2. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur!

 
Slotpresentatie schoolkoor

De eerste periode van het schoolkoor is op donderdag voor de herfstvakantie afgesloten met een kleine presentatie voor de ouders van de deelnemende zangers/zangeressen en de kinderen uit de eigen unit.
Het koor op locatie Zuid zong o.a de nummers ‘Human’ van Rag’n’Bone man, ‘Samen voor altijd’ van Marco en Jada Borsato, ‘Leave a light on’ van Tom Walker en het Zuid Afrikaanse Volkslied ‘Shosholoza’. Op centrum was dit volkslied ook te horen naast de liedjes ‘Shape of You’ van Ed Sheeran en ‘Strangers’ van Sigrid.
Deze week wordt een nieuwe samenstelling van koorkinderen gemaakt. Zij gaan de komende periode aan de slag met andere liedjes, waaronder kerstliedjes. Tegen de kerstvakantie zullen de ouders van de deelnemende zangers en zangeressen uitgenodigd worden.


Vanuit organisatie workshopochtend

Organisatoren workshopochtend gezocht!

Woensdag 27 maart 2019 staat de 2e Bossche Broek Workshopochtend gepland. De enthousiaste ouders uit de organisatie van afgelopen schooljaar zullen ook dit jaar meehelpen en vanuit het kindcentrum zetten Tjarda, Marie-Noël, Susanne S. en Iris de schouders eronder. 
Maar om deze ochtend minstens net zo’n succes te laten worden als afgelopen schooljaar zoeken we nog hulp. Om voldoende draagvlak en slagkracht te hebben, zoeken we per locatie vanuit elke unit minimaal één ouder voor in de organisatie. Vele handen maken licht (en leuk) werk!
Qua taken kun je denken aan:

  • het benaderen van ouders die een workshop willen geven;
  • planningen maken voor daginvulling qua ruimtes en tijden;
  • ouders waar nodig ondersteunen bij de invulling/vormgeving van een workshop; materialen verzorgen indien nodig;
  • het maken van een draaiboek.

Dus bent u of kent u iemand die beschikt over creatief denkvermogen, van aanpakken weet en graag een aantal uren in het kindcentrum voor onze kinderen steekt, meldt u dan voor vrijdag 9 november aan bij Iris via iris.verstappen@signumonderwijs.nl.

 
Vanuit de BIEB

Gezocht: vrijwilligers voor de schoolBiEB op locatie centrum op vrijdagochtend.

Wij zijn opnieuw dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de schoolBiEB op vrijdagochtend ( van 8.30u – 11.45u) willen gaan draaien. Wat zijn de taken van de vrijwilligers? Kinderen helpen met het inleveren en uitlenen van boeken en ook het nakijken en opruimen van ingeleverde boeken zal tot de werkzaamheden gaan behoren. Het is echt leuk en gezellig om dit te doen.

Mocht u het leuk vinden dan krijgt u als vrijwilliger een gratis bieb abonnement aangeboden vanuit de bieb. Het is altijd mogelijk om eens binnen te lopen op woensdagochtend of vrijdagochtend en mee te kijken/draaien. Heeft u interesse, dan kunt u zich aanmelden bij: Daan Stoffelsen: daan.stoffelsen@gmail.com  (vrijwilliger in schoolBiEB) of bij Liesbeth van den Berg, liesbeth.vandenberg@signumonderwijs.nl

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust met één van deze personen contact op.

 
Vanuit de Units
Vanuit unit 1

In de maand november werken wij in alle groepen aan het thema herfst. Zodra Sinterklaas in het land is werken wij aan het thema feest, waar ook kerst onder valt.

Vanuit unit 1 centrum

Op 14 november spelen we in alle groepen gezelschapsspelletjes. Ouders en leerlingen van groep 7 begeleiden hierbij groepjes kinderen. We zijn heel blij met al deze hulp!

Vanuit unit 2

Groep Z5

Op dinsdag 30 oktober en op 6, 13 en 20 november komt de Muzerije in de klas met het onderdeel dans. Tijdens deze weken zijn er op woensdagen geen gymlessen voor Z5.

Vanuit unit 3

In de week voor de herfstvakantie is op beide locaties door een aantal kinderen uit groep 7 en 8 deelgenomen aan de voorleeswedstrijd. De kinderen hebben een stukje van 5 minuten voorgelezen  en zijn beoordeeld door een jury. We hebben genoten van de mooie voordrachten en na een spannende strijd zijn Elin Mettrop (C7) met ‘De verschrikkelijke badmeester’ van Jozua Douglas en Anna ter Heine (Z8) met ‘Alleen op de wereld’ van Hector Malot, tot schoolkampioenen gekroond.
Ze hebben allebei een oorkonde ontvangen en mogen door naar de vervolgrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd (informatie hierover volgt eind januari via de bibliotheek).
We wensen Elin en Anna alvast heel veel succes!